TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE
în vigoare: de la 15 decembrie 2023.12.05
Domeniul de aplicare al Termenilor și condițiilor generale acoperă comenzile plasate pe site-ul www.moltech.ro pentru MOLTECH AH Societate cu răspundere limitată (6758 Röszke II. ker. 107.) și contractele de vânzare executate pe baza acestor comenzi.
Vânzător:
Nume: MOLTECH AH Societate cu răspundere limitată
Adresa: Str: 6758 Röszke II. circ. 107.
Numărul de înregistrare al societății: 06-09-004297
Număr statistic: 11393724-2899-113-06
Număr de identificare fiscală: 11393724-2-06
E-mail: info@moltech.hu
Număr de telefon: +36 62 57-30-57
Datele furnizorului de servicii de găzduire:
Numele: MediaCenter Hungary Kft.
Adresă: Kemskentya Kft: 6000 Kecskemét, Sostakovics u. 3. II/6
Adresa de contact: Str: +36 76 575023
I. PREAMBUL
1. Acești Termeni și condiții generale (în continuare: TCG) sunt disponibili pe site-ul web www.moltech.ro (în continuare: site-ul web) operat de MOLTECH AH Material Handling and Drive Technology Limited Liability Company (6758 Röszke II. ker. 107) CVIII din 2001 privind anumite aspecte ale serviciilor comerciale electronice și serviciilor legate de societatea informațională stabilește condițiile de utilizare a acestuia. Legea CXII din 2011 privind dreptul la autodeterminare informațională și libertatea de informare. Legea, CLV din 1997 privind protecția clienților. Legea, 151/2003 privind garanția obligatorie pentru anumite bunuri durabile ale clienților. (IX. 22.) Hotărârea de Guvern 45/2014 (II.26) privind normele detaliate ale contractelor dintre client și întreprindere, privind normele procedurale de gestionare a cererilor de garanție și garanție pentru lucrurile vândute în temeiul contractului dintre client și întreprindere 19/2014. (IV. 29.) Decret NGM și în conformitate cu dispozițiile Legii V din 2013 privind Codul civil.
2. Prezentele CGV reglementează drepturile și obligațiile cumpărătorului și ale vânzătorului, termenii contractului dintre aceștia, termenele de livrare, termenele de livrare și de plată, regulile de răspundere și condițiile de exercitare a dreptului de retragere în conformitate cu prevederile legislației aplicabile.
3. Înainte de finalizarea comenzii, Cumpărătorul trebuie să se familiarizeze cu prevederile Termenilor și condițiilor generale. Prin achiziționarea prin intermediul Site-ului, Clientul acceptă prevederile Termenilor și Condițiilor Generale, care fac parte din contractul dintre Părți.
4. Prezentele CGA se aplică tuturor contractelor și comenzilor, cu excepția cazului în care părțile contractante convin altfel în scris.
5. Termenii și condițiile generale intră în vigoare în ziua publicării lor și rămân în vigoare până la revocare. Prin începerea utilizării site-ului, toți utilizatorii acceptă dispozițiile Termenilor și condițiilor generale.
6. Operatorul are dreptul de a modifica unilateral Termenii și condițiile generale, pe care este obligat să le publice pe site-ul web. Modificarea intră în vigoare în ziua următoare publicării sale. Utilizarea Website-ului constituie acceptarea modificării Termenilor și Condițiilor Generale.
7. Definiții în Termenii și condițiile generale:
- GTC: Termeni și condiții generale
- Site web: www.moltech.ro
- Contract: un contract de vânzare creat între vânzător și cumpărător prin executarea unei comenzi inițiate pe site-ul web
- Contract la distanță: contracte încheiate între un client și o întreprindere pentru vânzarea de produse sau servicii în cadrul sistemului de vânzare la distanță operat de întreprindere, astfel încât întreprinderea utilizează numai echipamente de telecomunicații pentru încheierea contractului.
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
8. Cumpărătorul poate achiziționa produsele oferite spre vânzare de către Vânzător în conformitate cu prevederile punctului de meniu „PROCESUL DE CUMPĂRARE” de pe Site prin plasarea comenzii prin intermediul Site-ului către Vânzător, care este obligat să predea obiectul vânzării Cumpărătorului în condițiile menționate în confirmare. Cumpărătorul este obligat să preia obiectul vânzării de la Vânzător în termenul specificat, precum și să plătească prețul de cumpărare Vânzătorului.
9. Acordul dintre părți nu este considerat un acord scris, acestea nu sunt depuse de către Vânzător.
10. Limba contractului reglementat de Termenii și condițiile generale este engleza. 11. Prețurile afișate în magazinul online sunt prețuri nete, în forinți maghiari, nu includ TVA și nu includ costurile de expediere. Prețurile sunt informative, ne rezervăm dreptul de a modifica prețurile.
11. În cazul în care Termenii și condițiile generale conțin o dispoziție invalidă sau ineficientă, aceasta nu duce la invaliditatea întregului document. ASZF I/1. în locul clauzei invalide sau nule. prevederile legislației indicate la punctul
12. Vânzătorul nu a acceptat XLVII din 2008 privind interzicerea practicilor comerciale neloiale față de clienți. codul de conduită în conformitate cu legea.
13. Vânzătorul furnizează informații privind produsele care pot fi achiziționate prin intermediul site-ului și proprietățile esențiale ale acestora în descrierile de lângă fiecare produs. Imaginile plasate lângă produse sunt uneori ilustrații, culorile nu corespund întotdeauna realității.
14. În timpul comenzii, dar înainte de finalizarea acesteia, Cumpărătorul are posibilitatea de a modifica în orice moment datele necesare pentru achiziție, așa cum se indică la punctul de meniu „PROCES DE ACHITARE”. În consecință, Cumpărătorul este responsabil să se asigure că datele furnizate de acesta sunt introduse cu exactitate, ținând seama de faptul că factura va fi emisă pe baza datelor furnizate de Cumpărător, iar produsul va fi produs și/sau livrat. Prin finalizarea comenzii, Cumpărătorul recunoaște că Vânzătorul are dreptul la toate daunele și costurile rezultate din introducerea incorectă a datelor de către Cumpărător și, eventual, la date inexacte Pentru a rambursa Cumpărătorului. Vânzătorul exclude orice responsabilitate pentru performanța bazată pe datele furnizate incorect de către Cumpărător. Adresa de e-mail specificată incorect de către Cumpărător sau saturarea spațiului de stocare al acesteia duce la lipsa livrării confirmării, ceea ce constituie un obstacol în calea încheierii contractului între părți.
15. Procedura în cazul unui preț incorect:
În cazul în care produsul este afișat la un preț incorect pe Site din cauza unei erori de tipar sau a unei erori, Vânzătorul nu va accepta o comandă plasată la acest preț incorect și nu este obligat să vândă produsul la prețul indicat incorect. În cazul în care un Client face o ofertă la un preț incorect indicat ca urmare a unei erori de tipar sau a unei erori, nu se va încheia niciun contract între părți.
Dacă Cumpărătorul face o ofertă de cumpărare a unui produs la un preț indicat incorect, sistemul o va confirma automat, dar această confirmare automată nu constituie acceptarea ofertei de către Vânzător. Într-un astfel de caz, reprezentantul Vânzătorului va contacta Cumpărătorul electronic și îl va informa cu privire la prețul real de achiziție al produsului și, în același timp, va oferi Cumpărătorului vânzarea la prețul real de achiziție.
Dacă Cumpărătorul nu dorește să cumpere produsul la prețul real de achiziție, contractul nu va fi încheiat între părți.
16. Termenul de execuție
În ceea ce privește comanda, termenul general de livrare este de maximum 30 de zile de la confirmarea comenzii.
Acest termen de livrare este doar cu titlu informativ, iar Vânzătorul vă va notifica prin e-mail orice abatere de la acesta. Prin acceptarea acestor Termeni și condiții generale, Cumpărătorul recunoaște că Vânzătorul exclude în mod expres răspunderea pentru daunele cauzate de depășirea termenului de livrare specificat.
17. Refuzul comenzii
În cazul în care producția unui produs listat pe site-ul web sau sursa de aprovizionare a Vânzătorului a încetat și, prin urmare, Vânzătorul nu poate produce produsul în ciuda comenzii plasate de Cumpărător, Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza comenzile care au fost deja confirmate parțial sau integral.
În cazul respingerii parțiale, vânzătorul are dreptul la executarea parțială cu acordul expres al cumpărătorului.
În cazul plății în avans de către cumpărător, în termen de 5 zile lucrătoare de la notificarea refuzului, prețul de achiziție completat sau o parte din prețul de achiziție va fi rambursat cumpărătorului.
III. GESTIONAREA RECLAMAȚIILOR, SERVICIUL CLIENȚI
18. Cumpărătorul poate înainta obiecții apărute în legătură cu produsele sau cu activitățile Vânzătorului la următoarele date de contact:
MOLTECH AH
Biroul de servicii pentru clienți: 6758 Röszke II. ker. 107.
Ore de deschidere: Luni-Vineri: 08:00-16:00
Închis sâmbăta, duminica, de sărbătorile legale și de sărbătorile legale
Adresa poștală: Str: 6758 Röszke II. ker 107.
E-mail: info@moltech.hu
Tel: +3662573057
Fax:
19. Cumpărătorul poate comunica verbal sau în scris societății, în calitate de vânzător, plângerea sa cu privire la comportamentul, activitățile sau omisiunile societății, în calitate de vânzător, sau ale persoanei care acționează în interesul sau în beneficiul societății, care este direct legată de distribuirea sau vânzarea bunurilor către clienți.
20. Cumpărătorul poate face o mențiune scrisă în Registrul Cumpărătorilor disponibil la Serviciul Clienți, la care Vânzătorul trebuie să răspundă în termen de 30 de zile. O plângere verbală trebuie să fie investigată imediat și remediată după caz.
21. În cazul în care Cumpărătorul nu este de acord cu tratarea reclamației sau investigarea imediată a reclamației nu este posibilă, Vânzătorul este obligat să înregistreze reclamația și poziția sa în legătură cu aceasta fără întârziere, precum și o copie a acesteia
a. în cazul unei reclamații verbale comunicate personal, să o înmâneze clientului pe loc,
b. în cazul unei reclamații verbale comunicate telefonic sau prin intermediul altor servicii de comunicare electronică, aceasta trebuie să fie trimisă clientului cel târziu în același timp cu răspunsul pe fond.
22. În alte privințe, Vânzătorul este obligat să acționeze după cum urmează cu privire la reclamația scrisă:
Societatea, în calitate de vânzător, trebuie să răspundă în scris la reclamația scrisă în termen de treizeci de zile de la primirea acesteia și să ia măsuri pentru a o comunica, cu excepția cazului în care actul juridic direct aplicabil al Uniunii Europene prevede altfel. Un termen mai scurt decât acesta poate fi stabilit prin lege, iar un termen mai lung prin lege. Vânzătorul este obligat să își justifice poziția de respingere a reclamației.
23. Vânzătorul este obligat să păstreze înregistrarea reclamației și o copie a răspunsului timp de cinci ani și să le prezinte autorităților de control la cerere.
24. Societatea trebuie să atribuie un număr unic de identificare reclamației verbale comunicate prin telefon sau utilizând un serviciu de comunicare electronică.
25. Înregistrarea reclamației trebuie să conțină următoarele:
a) numele și adresa clientului,
b) locul, ora și metoda de prezentare a reclamației,
c) o descriere detaliată a reclamației clientului, o listă de documente, documente și alte dovezi prezentate de client
d) declarația societății privind poziția sa cu privire la reclamația clientului, dacă reclamația poate fi investigată imediat
e) semnătura persoanei care întocmește procesul-verbal și - cu excepția reclamațiilor verbale făcute prin telefon sau utilizând alte servicii de comunicare electronică - semnătura clientului
f) locul și ora întocmirii procesului-verbal,
g) în cazul unei reclamații verbale comunicate prin telefon sau prin utilizarea altor servicii de comunicare electronică, numărul unic de identificare al reclamației.
26. În cazul respingerii reclamației, Vânzătorul este obligat să informeze Cumpărătorul în scris cu privire la autoritatea sau organismul de conciliere cu care poate iniția procedura cu reclamația sa - în funcție de natura acesteia.
Informațiile trebuie să includă, de asemenea, sediul, datele de contact prin telefon și internet și adresa poștală a autorității competente și a organismului de conciliere în funcție de domiciliul sau reședința clientului. Informațiile trebuie să acopere, de asemenea, dacă societatea utilizează procedura comisiei de conciliere pentru a soluționa litigiul clientului.
27. În cazul în care orice litigiu între vânzător și client nu este soluționat în timpul negocierilor, clientul are la dispoziție următoarele opțiuni de executare legală:
- Depunerea de plângeri la autoritățile de protecție a clienților.
În cazul unei încălcări a drepturilor de client ale Cumpărătorului, acesta poate depune o plângere la autoritatea de protecție a clienților competentă în funcție de locul său de reședință. După evaluarea plângerii, autoritatea decide cu privire la desfășurarea procedurii de protecție a clienților. Sarcinile oficiale de prim nivel pentru protecția clienților sunt îndeplinite de birourile districtuale responsabile de locul de reședință al clientului, care pot fi găsite la următorul link: http://jarasinfo.gov.hu/
- Procedura judiciară:
Creanța clientului rezultată din litigiul cu clientul este reglementată de Legea V din 2013 privind Codul civil și de Legea CXXX din 2016 privind Codul de procedură civilă. în conformitate cu dispozițiile legii, aceasta poate fi executată în instanță prin litigii.
28. Informații:
Cumpărătorul poate depune o plângere a clientului împotriva procedurii vânzătorului. În cazul în care reclamația clientului depusă de dvs. la societatea noastră este respinsă de societatea noastră, vă puteți adresa, de asemenea, Consiliului de conciliere responsabil pentru locul dvs. de reședință sau de domiciliu.
Condiția pentru inițierea procedurii Consiliului de conciliere este ca clientul să încerce în mod direct să soluționeze litigiul cu întreprinderea în cauză.
Pe baza cererii clientului, organismul de conciliere specificat în cererea clientului este responsabil de procedură în locul organismului competent. Reprezentantul întreprinderii trebuie să se prezinte la ședința de conciliere.
29. Organismul de conciliere
Organismul de conciliere este un organism independent care funcționează pe lângă camerele de comerț și industrie din județ (capitală). Comisia de conciliere este responsabilă de soluționarea litigiilor dintre clienți în afara procedurilor judiciare. Sarcina sa este, de asemenea, de a încerca să ajungă la un acord între părți în scopul soluționării litigiului clientului și, în cazul în care acest lucru nu reușește, de a lua o decizie în acest caz pentru a asigura aplicarea simplă, rapidă, eficientă și economică a drepturilor clienților.
30. Cererea trebuie depusă în scris la președintele comisiei de conciliere. Cererea trebuie să includă:
- numele, reședința sau locația clientului,
- numele, sediul social sau locația societății afectate de litigiul clientului,
- dacă clientul are jurisdicție asupra Fgytv. dorește să se bazeze pe secțiunea 20 alineatul (3) - desemnarea organismului solicitat în locul organismului de conciliere competent în conformitate cu secțiunea 20 alineatele (1) și (2)
- o scurtă descriere a poziției clientului, a faptelor care o susțin și a dovezilor acestora,
- declarația clientului către Fgytv. cu privire la îndeplinirea condiției prevăzute la § 27,
- cu privire la declarația clientului că nu a inițiat procedura unui alt organism de conciliere în acest caz, nu a fost inițiată procedura de mediere, nu a fost depusă nicio declarație de creanță și nu a fost depusă nicio cerere de emitere a unui ordin de plată,
- cererea de decizie a comisiei
- semnătura clientului.
Documentul sau copia (extrasul) acestuia la al cărui conținut clientul face referire ca probă trebuie să fie atașat la cerere, deci în special declarația scrisă a societății privind respingerea reclamației, în lipsa căreia alte probe scrise de care dispune clientul trebuie să fie prezentate la Fgytv. 27. Cu privire la încercarea de negociere.
În cazul în care clientul acționează prin intermediul unui împuternicit, împuternicirea trebuie anexată la cerere.
31. Datele de contact ale comisiilor de conciliere:
Comisia de conciliere a județului Baranya
Adresa: 7625 Pécs, Majorosy Imre u. 36.
Adresa poștală: Pf. 109, 7602 Pécs.
Tel: (72) 507-154
Fax: (72) 507-152
Președinte: Dr. József Bodnár
E-mail: bekelteto@pbkik.hu
Comisia de conciliere a județului Bács-Kiskun
Adresa: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Tel: (76) 501-525, (76) 501-500
Fax: (76) 501-538
Președinte: Dr. Zsuzsanna Horváth
E-mail: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu
Comisia de conciliere Békés Vármegyei
Adresa: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Tel: (66) 324-976, 446-354, 451-775
Fax: (66) 324-976
Președinte: Dr. László Bagdi
E-mail: bekeltetes@bmkik.hu; bmkik@bmkik.hu
Comisia de conciliere a județului Borsod-Abaúj-Zemplén
Adresă: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
(46) 501-091, 501-870
Fax: (46) 501-099
Președinte: Dr. Péter Tulipán
E-mail: bekeltetes@bokik.hu
Comisia de conciliere din Budapesta
Adresa: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
(1) 488-2131
Fax: (1) 488-2186
Președinte: Dr. György Baranovszky
E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu
Comisia de conciliere a județului Csongrád
Adresă: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
(62) 554-250/118 ext.
Fax: (62) 426-149
Președinte: Dr. Károly Horváth
E-mail: info@csmkik.hu
Comisia de conciliere a județului Fejér
Adresa: 8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 4-6.
Tel: (22) 510-310
Fax: (22) 510-312
Președinte: Dr. Vári Kovács József
E-mail: fmkik@fmkik.hu; bekeltetes@fmkik.hu
Consiliul județean de conciliere Győr-Moson-Sopron
Adresa: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Tel: (96) 520-202; 520-217
Fax: (96) 520-218
Președinte: László Horváth
E-mail: bekelteto@gymskik.hu
Comisia de conciliere a județului Hajdú-Bihar
Adresă: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.
Tel: (52) 500-735
Fax: (52) 500-720
Președinte: Dr. Zsolt Hajnal
E-mail: hbkik@hbkik.hu
Comisia de conciliere a județului Heves
Adresa: 3300 Eger, Faiskola út 15.
Adresa poștală: 3301 Eger, Pf. 440.
Tel: (36) 416-660/105 ext.
Fax: (36) 323-615
Președinte: Dr. Csaba Gordos
E-mail: hkik@hkik.hu
Comisia de conciliere a județului Jász-Nagykun-Szolnok
Adresa: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.
Tel: (56) 510-610
Fax: (56) 370-005
Președinte: Dr. Dr. Judit Lajkóné Vígh
E-mail: kamara@jnszmkik.hu
Comisia de conciliere a județului Komárom-Esztergom
Adresa: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Tel: (34) 513-010
Fax: (34) 316-259
Președinte: Dr. György Rozsnyói
E-mail: kemkik@kemkik.hu
Comisia de conciliere a județului Nógrád
Adresa: 3100 Salgótarján,
Alkotmány út 9/a
Tel: (32) 520-860
Fax: (32) 520-862
Președinte: Dr. Erik Pongó
E-mail: nkik@nkik.hu
Consiliul de conciliere al județului Pest
Adresă: 1055 Budapest Kossuth tér 6-8.
(1)-474-7921
Fax: (1)-474-7921
Președinte: dr. Csanádi Károly
E-mail: pmbekelteto@pmkik.hu
Comisia de conciliere a județului Somogy
Adresă: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.
Tel: (82) 501-000
Fax: (82) 501-046
Președinte: Dr. Ferenc Novák
E-mail: skik@skik.hu
Comisia de conciliere a județului Szabolcs-Szatmár-Bereg
Adresa: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Tel: (42) 311-544, (42) 420-180
Fax: (42) 420-180
Președinte: Katalin Görömbeiné dr. Balmaz
E-mail: bekelteto@szabkam.hu
Comisia de conciliere a județului Tolna
Adresa: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.
Tel: (74) 411-661
Fax: (74) 411-456
Președinte: Dr. Ferenc Gáll
E-mail: kamara@tmkik.hu
Comisia de conciliere Vas Vármegyei
Adresă: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
Tel: (94) 312-356
Fax: (94) 316-936
Președinte: Dr. Zoltán Kövesdi
E-mail: vmkik@vmkik.hu
Comisia de conciliere a județului Veszprém
Adresa: 8200 Veszprém, Budapest u. 3.
Tel: (88) 429-008
Fax: (88) 412-150
Președinte: Dr. Csaba Vasvári
E-mail: info@bekeltetesveszprem.hu
Comisia de conciliere a județului Zala
Adresa: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.
Tel: (92) 550-514
Fax: (92) 550-525
Președinte: Dr. Molnár Sándor
E-mail: zmkik@zmkik.hu; zmbekelteto@zmkik.hu
32. Prin intermediul site-ului creat de Comisia Europeană, pe care clienții se pot înregistra, aceștia au posibilitatea de a-și soluționa litigiile juridice legate de cumpărăturile online prin completarea unei cereri, evitând astfel procedurile judiciare. În acest fel, clienții își pot afirma drepturile fără ca, de exemplu, distanța să îi împiedice să facă acest lucru. Disponibilitatea site-ului: https://ec.europa.eu
IV. PROTECȚIA DREPTURILOR DE AUTOR, CONFIDENȚIALITATE
33. LXXVI din 1999 privind dreptul de autor. în temeiul legii, site-ul web și întregul său conținut sunt considerate opere protejate de dreptul de autor și, prin urmare, sunt supuse în întregime protecției dreptului de autor.
34. În baza protecției drepturilor de autor, autorul are dreptul exclusiv la orice utilizare a operei în întregime sau a unei părți identificabile a acesteia sub formă materială și nematerială și de a autoriza fiecare utilizare.
35. Fără permisiunea autorului, utilizarea neautorizată a oricărei părți a site-ului web și preluarea oricăror date din acesta sunt interzise.
36. În timpul executării contractului, părțile sunt obligate să păstreze toate specificațiile, proiectele, desenele și alte informații și date orale sau scrise referitoare la organizarea și funcționarea celeilalte părți și nu le pot face publice.
37. Tot conținutul tehnic al produsului care face obiectul contractului, ideea legată de acesta, partea sa sau anexele sunt considerate secrete comerciale.
38. Fără acordul scris prealabil al fiecăreia dintre părți, părțile nu pot utiliza specificațiile, proiectele, desenele și alte informații pe care le dețin legate de organizarea și funcționarea celeilalte părți, cu excepția cazului în care acest lucru este necesar pentru executarea contractului sau pentru utilizarea proprie a produsului.
V. INFORMAȚII DESPRE CLIENȚI
39. Legea 45/2014. (II. 26.) Dispozițiile ordonanței Guvernului trebuie aplicate contractelor încheiate între întreprindere și client. Având în vedere că numai persoanele fizice sunt considerate clienți, dispozițiile cuprinse în prezentul capitol se aplică numai persoanelor fizice.
Drepturile cuprinse în prezentul capitol se aplică societății comerciale, organizației civile etc., care cumpără de la vânzător prin intermediul site-ului web. nu se aplică.
40. Dreptul de retragere al clientului:
45/2014. (II. 26.) În conformitate cu § 20 din Decretul Guvernului, în cazul unui contract încheiat în afara spațiilor comerciale și încheiat între absenți, clientul are dreptul de retragere fără a oferi motive în termenul specificat mai jos. În cazul unui contract încheiat în afara spațiilor comerciale și încheiat între părți absente, care vizează furnizarea de servicii, dacă Art. 45/2014. (II. 26.) După efectuarea declarației în conformitate cu § 13 sau § 19 din Decretul Guvernului, începe executarea, clientul are dreptul de a se retrage fără motiv în termenul specificat la punctul următor.
Dreptul clientului de retragere sau de reziliere
a. în cazul unui contract de vânzare a unui produs
aa) produsul,
ab) în cazul cumpărării și vânzării mai multor produse, dacă fiecare produs este livrat la un moment diferit, la ultimul produs livrat,
ac) în cazul unui produs format din mai multe loturi sau piese, la ultimul lot sau piesă livrat,
ad) în cazul în care produsul trebuie furnizat în mod regulat într-o perioadă determinată, la primul serviciu,
aceasta poate fi exercitată în termen de paisprezece zile de la data primirii de către client sau de către o terță parte, alta decât transportatorul indicat de acesta.
b. în cazul unui contract de prestare de servicii, aceasta poate fi exercitată în termen de paisprezece zile de la data încheierii contractului.
Dispozițiile de la litera a) nu afectează dreptul clientului de a exercita dreptul de retragere specificat la prezenta literă în perioada cuprinsă între data încheierii contractului și ziua primirii produsului.
42. În cazul în care clientul a făcut o ofertă de încheiere a contractului, clientul are dreptul de a retrage oferta înainte de încheierea contractului, ceea ce pune capăt caracterului obligatoriu al ofertei care acoperă încheierea contractului.
43. Se consideră că dreptul de retragere a fost exercitat în termen, în cazul în care clientul își trimite declarația de retragere în termenul de paisprezece zile calendaristice. Clientul poartă sarcina de a dovedi că și-a exercitat dreptul de retragere în conformitate cu prezenta dispoziție.
44. Vânzătorul este obligat să confirme declarația de retragere a clientului pe un suport electronic de date după sosirea acesteia.
45. Obligațiile vânzătorului în cazul anulării de către client:
În cazul în care clientul se conformează dispozițiilor art. 45/2014. (II. 26.) în conformitate cu § 22 din Decretul Guvernului, se retrage dintr-un contract încheiat în afara spațiilor comerciale sau între cei care sunt absenți, întreprinderea va rambursa întreaga sumă plătită de client ca despăgubire imediat, dar nu mai târziu de paisprezece zile de la aflarea retragerii, inclusiv costurile suportate în legătură cu executarea.
În caz de retragere sau încetare, întreprinderea va rambursa suma datorată clientului în același mod ca și metoda de plată utilizată de client. Pe baza consimțământului expres al clientului, societatea poate utiliza o altă metodă de plată pentru rambursare, dar clientului nu i se pot percepe taxe suplimentare ca urmare a acestui fapt.
În cazul în care clientul alege în mod expres un alt mod de transport decât cel mai puțin costisitor mod de transport obișnuit, societatea nu este obligată să ramburseze costurile suplimentare rezultate.
În cazul unui contract de vânzare a unui produs, societatea poate reține întreaga sumă plătită de client drept contravaloare până când clientul returnează produsul sau dovedește, dincolo de orice îndoială, că l-a returnat. Dintre cele două evenimente, data anterioară trebuie luată în considerare. Societatea nu are dreptul de reținere dacă a convenit în mod expres să transporte ea însăși produsul înapoi.
46. În caz de retragere sau încetare a obligațiilor clientului:
În cazul în care clientul este 45/2014. (II. 26.) În conformitate cu § 22 din Decretul Guvernului, se retrage dintr-un contract încheiat în afara sediului întreprinderii sau încheiat între absenți, este obligat să returneze produsul imediat, dar nu mai târziu de paisprezece zile de la notificarea retragerii, sau întreprinderii sau întreprinderea îl predă unei persoane autorizate să primească produsul, cu excepția cazului în care întreprinderea a convenit să transporte ea însăși produsul înapoi. Returul este considerat finalizat în termenul stabilit dacă clientul trimite produsul înainte de termenul stabilit.
Clientul este obligat să suporte costurile directe de returnare a produsului. Produsul este vândut de MOLTECH AH Material Handling and Drive Technology Limited Liability Company 6758 Röszke II. circ. Acesta trebuie să fie returnat la 107.
În cazul în care produsul a fost expediat clientului în același timp cu contractul încheiat în afara spațiilor comerciale, societatea va expedia produsul înapoi pe cheltuiala sa dacă, din cauza naturii sale, acesta nu poate fi returnat ca articol poștal.
Clientul este responsabil numai pentru deprecierea rezultată din utilizarea care depășește utilizarea necesară pentru a determina natura, proprietățile și funcționarea produsului. Clientul nu este responsabil pentru scăderea valorii în cazul în care societatea nu a respectat obligația de informare necesară.
În cazul în care 45/2014. (II. 26.) În cazul în care clientul reziliază contractul încheiat în afara sediului întreprinderii sau între persoane care sunt absente după începerea executării în conformitate cu § 13 sau § 19 din Decretul Guvernului, acesta este obligat să plătească întreprinderii o taxă proporțională cu serviciul prestat până la data notificării rezilierii către întreprindere .
Suma care trebuie plătită proporțional de către client trebuie să fie determinată pe baza valorii totale a contraprestației stabilite în contract plus impozitul. În cazul în care clientul dovedește că suma totală determinată în acest mod este excesiv de mare, suma proporțională trebuie calculată pe baza valorii de piață a serviciilor prestate până la data încetării contractului.
În aplicarea prezentei secțiuni, atunci când se determină valoarea de piață, trebuie luată în considerare contravaloarea aceluiași serviciu la momentul încheierii contractului de către întreprinderile care desfășoară aceeași activitate.
45/2014, clientul (II. 26.) În cazul exercitării drepturilor sale în temeiul § 20 din Hotărârea Guvernului, acesta nu va suporta costurile totale sau parțiale ale executării contractului de prestare de servicii, dacă
a) întreprinderea nu a respectat obligația de informare prevăzută; sau
b) clientul nu a solicitat începerea prestării serviciului înainte de sfârșitul perioadei de 14 zile.
47. Excepții de la dreptul clientului de retragere și reziliere:
Clientul nu își poate exercita 45/2014. (II. 26.) dreptul său în conformitate cu § 20 din Decretul Guvernului
- în cazul unui contract de prestare a unui serviciu, după executarea serviciului în ansamblul său, dacă societatea a început executarea cu acordul expres și prealabil al clientului, iar clientul a recunoscut că își pierde dreptul de retragere după executarea serviciului în ansamblul său;
- în ceea ce privește un produs sau un serviciu al cărui preț sau comision depinde de fluctuațiile posibile ale pieței financiare, chiar și în limita de timp specificată la secțiunea 20 alineatul (2), care nu poate fi influențată de societate;
- în cazul unui produs neprelucrat care a fost produs pe baza instrucțiunilor sau la cererea expresă a clientului sau în cazul unui produs care a fost în mod clar adaptat clientului;
- în ceea ce privește un produs care, datorită naturii sale, este amestecat în mod inseparabil cu un alt produs după livrare;
- în cazul unui contract comercial în care întreprinderea vizitează clientul la cererea expresă a acestuia pentru a efectua lucrări urgente de reparație sau întreținere;
- în ceea ce privește vânzarea și achiziționarea de înregistrări audio și video în ambalaje sigilate, precum și de copii ale programelor informatice, în cazul în care clientul a deschis ambalajul după livrare;
- în ceea ce privește conținutul de date digitale furnizat pe un suport de date nemateriale, în cazul în care întreprinderea a început executarea cu consimțământul expres și prealabil al clientului, iar clientul a declarat simultan cu acest consimțământ că își va pierde dreptul în conformitate cu § 20 după începerea executării.
48. Formular de declarație de retragere/anulare
(Dacă, în conformitate cu cele de mai sus, Cumpărătorul dorește să se retragă din contract sau să îl anuleze, Cumpărătorul poate face acest lucru completând și returnând această declarație)
Declarație de retragere/anulare:
Destinatar: MOLTECH AH
6758 Röszke II. ker. 107.
Adresa de e-mail::
Subsemnatul(a) declar că îmi exercit dreptul de retragere/reziliere în ceea ce privește contractul de vânzare a următorului (următoarelor) produs(e) sau de prestare a următorului serviciu:
_______________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
Data încheierii contractului / data acceptării:
Numele clientului (clienților):
Adresa clientului (clienților):
Semnătura clientului (clienților): (numai în cazul unei declarații făcute pe hârtie)
Datat:
Vă rugăm să virați prețul de cumpărare transferat de mine/noi în următorul număr de cont bancar: ______________________________________________.
VI. INFORMAȚII PRIVIND GARANȚIA ACCESORIILOR, GARANȚIA PRODUSULUI ȘI GARANȚIA GENERALĂ
49. Fișă de informații privind garanția accesoriilor, garanția produsului și garanția globală model de fișă de informații pe baza autorizației de la secțiunea 9 (3) din Decretul Guvernului 45/2014 (II.26.) Decretul Guvernului 45/2014 (II.26.) prin aplicarea anexei nr. 3:
1.) Garanția pentru accesorii
În ce caz vă puteți exercita dreptul la garanție pentru accesorii?
În cazul unei prestații defectuoase din partea MOLTECH AH, puteți exercita un drept de garanție împotriva societății în conformitate cu normele Codului civil.
La ce drepturi aveți dreptul în baza dreptului dumneavoastră de garanție?
În funcție de alegerea dumneavoastră, puteți utiliza următoarele cereri de garanție accesorii:
Puteți solicita o reparație sau o înlocuire, cu excepția cazului în care îndeplinirea cererii pe care o alegeți este imposibilă sau ar implica costuri suplimentare disproporționate pentru societate în comparație cu îndeplinirea unei alte cereri.
În cazul în care nu ați solicitat sau nu ați putut solicita repararea sau înlocuirea, puteți solicita o reducere proporțională a compensației sau puteți repara defectul pe cheltuiala societății, sau îl puteți face reparat de altcineva sau - în ultimul caz - puteți, de asemenea, să vă retrageți din contract.
Puteți transfera de la un accesoriu ales dreptul la garanție la altul, dar veți suporta costul transferului, cu excepția cazului în care acesta a fost justificat sau societatea a oferit un motiv pentru aceasta.
Care este termenul limită pentru exercitarea dreptului dumneavoastră la garanție?
Sunteți obligat să raportați eroarea imediat după descoperirea acesteia, dar nu mai târziu de două luni de la descoperirea erorii. În același timp, aș dori să vă atrag atenția asupra faptului că nu vă mai puteți exercita drepturile de garanție accesorie dincolo de termenul de prescripție de doi ani de la încheierea contractului. În cazul unui articol folosit, acest termen este de 1 lună, dar nu mai mult de un an.
Împotriva cui vă puteți exercita dreptul la garanție pentru accesorii?
Vă puteți revendica garanția pentru accesorii împotriva societății.
Ce alte condiții există pentru a vă exercita drepturile de garanție pentru accesorii?
În termen de șase luni de la data livrării, nu există nicio altă condiție pentru validarea cererii dvs. de garanție pentru accesorii în afară de raportarea defectului, dacă dovediți că produsul sau serviciul a fost furnizat de MOLTECH AH. Cu toate acestea, după ce au trecut șase luni de la prestare, sunteți deja obligat să dovediți că defectul pe care l-ați recunoscut era deja prezent la momentul prestării.
2.) Garanția produsului
În ce caz vă puteți folosi dreptul la garanția produsului?
În cazul unui defect al unui bun mobil (produs), puteți - la alegerea dumneavoastră - să vă exercitați dreptul definit la punctul 1 sau o cerere de garanție a produsului.
Ce drepturi aveți în baza cererii dumneavoastră de garanție a produsului?
Ca cerere de garanție a produsului, puteți solicita doar repararea sau înlocuirea produsului defect.
În ce caz produsul este considerat defect?
Produsul este defect dacă nu îndeplinește cerințele de calitate în vigoare la momentul introducerii sale pe piață sau dacă nu are proprietățile descrise de producător.
Care este termenul limită pentru formularea cererii de garanție a produsului?
Vă puteți revendica garanția produsului în termen de doi ani de la introducerea pe piață a produsului de către producător. După acest termen, veți pierde acest drept.
Împotriva cui și în ce alte condiții vă puteți exercita dreptul la garanția produsului?
Vă puteți exercita dreptul la garanția produsului numai împotriva producătorului sau distribuitorului bunului mobil. Trebuie să dovediți defectul produsului în cazul unei cereri de garanție a produsului.
În ce cazuri producătorul (distribuitorul) este scutit de obligațiile de garanție a produsului?
Producătorul (distribuitorul) este exonerat de obligația sa de garanție a produsului numai dacă poate dovedi că:
- produsul nu a fost fabricat sau comercializat ca parte a activităților sale comerciale; sau
- defectul nu putea fi recunoscut în conformitate cu stadiul științei și tehnologiei la momentul introducerii pe piață sau
- defectul produsului rezultă din aplicarea legislației sau a reglementărilor oficiale obligatorii.
Este suficient ca producătorul (distribuitorul) să dovedească un singur motiv de exceptare.
Vă rugăm să rețineți că, din cauza aceluiași defect, nu puteți formula o cerere de garanție pentru accesorii și o cerere de garanție pentru produs în același timp, paralel una cu cealaltă. Cu toate acestea, în cazul în care cererea dumneavoastră de garanție pentru produs este acceptată, puteți depune cererea de garanție pentru accesorii pentru produsul înlocuit sau pentru piesa reparată împotriva producătorului.
3.) Garanția generală
În ce caz vă puteți folosi dreptul la garanție?
În cazul unei prestații defectuoase, MOLTECH AH este obligată să ofere o garanție în baza contractului.
La ce drepturi aveți dreptul în temeiul garanției și în ce interval de timp?
151/2003 privind garanția obligatorie pentru anumite bunuri durabile ale clienților. (IX. 22.) Decretul guvernamental definește cazurile de garanție obligatorie.
În cazul produselor care nu intră în acest domeniu de aplicare, vânzătorul nu își asumă nicio garanție.
Dreptul la garanție poate fi invocat în perioada de garanție.
În cazul în care debitorul nu își îndeplinește obligația față de reclamant în termenul corespunzător, cererea de garanție poate fi invocată în instanță în termen de trei luni de la expirarea termenului stabilit în notificare, chiar dacă perioada de garanție a expirat deja. Nerespectarea acestui termen va duce la pierderea drepturilor.
Pentru a valida cererea de garanție, trebuie, de asemenea, să se aplice în mod corespunzător normele de exercitare a drepturilor accesorii de garanție.
Perioada de garanție este de un an. Nerespectarea acestui termen va duce la pierderea drepturilor.
Perioada de garanție începe în ziua în care produsul este predat clientului sau dacă societatea sau reprezentantul acesteia efectuează punerea în funcțiune.
Când este scutită societatea de obligațiile sale de garanție?
Compania este scutită de obligațiile de garanție numai dacă dovedește că cauza defectului a apărut după executare.
Vă atrag atenția asupra faptului că, pe baza aceluiași defect, nu puteți înainta o cerere de garanție pentru accesorii și garanție pentru produs sau o cerere de garanție pentru produs și garanție generală în același timp, în paralel una cu cealaltă, dar în caz contrar aveți dreptul la drepturile care decurg din garanție, indiferent de drepturile definite la punctele 1 și 2.
VII. POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE
50. MOLTECH AH Societate cu Răspundere Limitată (6758 Röszke II. ker. 107.), (denumită în continuare: Controlor de date) recunoaște că, atunci când utilizează magazinul online disponibil pe site-ul www.moltech.eu (denumit în continuare: Site), în calitate de operator de date, conținutul prezentei Informații privind gestionarea datelor.
51. Datele cu caracter personal ale clientului care utilizează Site-ul web (denumit în continuare Utilizator/persoană vizată) sunt gestionate de către Controlorul de date pe baza consimțământului Utilizatorului. Prin utilizarea Site-ului web, Utilizatorul consimte în mod expres la gestionarea datelor incluse în această informare.
52. Operatorul de date este responsabil față de Utilizatori pentru conformitatea gestionării datelor cu caracter personal ale acestora cu cerințele prevăzute în legislația în vigoare și în prezenta Informare privind gestionarea datelor.
53. Datele cu caracter personal pot fi prelucrate numai în scopuri specifice, în vederea exercitării drepturilor și îndeplinirii obligațiilor. În toate etapele de gestionare a datelor, scopul gestionării datelor trebuie să fie îndeplinit, colectarea și prelucrarea datelor trebuie să fie corecte și legale.
54. Pot fi prelucrate numai acele date cu caracter personal care sunt esențiale pentru realizarea scopului gestionării datelor și adecvate pentru atingerea scopului. Datele cu caracter personal pot fi prelucrate numai în măsura și pentru perioada necesare pentru realizarea scopului.
55. Operatorul de date este obligat să planifice și să pună în aplicare operațiunile de gestionare a datelor astfel încât Info tv. și să asigure protecția vieții private a persoanelor vizate atunci când aplică alte norme pentru gestionarea datelor.
ddd. În cazul în care datele cu caracter personal au fost înregistrate cu consimțământul persoanei vizate, operatorul de date, cu excepția cazului în care legea prevede altfel, prelucrează datele înregistrate
a. în scopul îndeplinirii obligației legale referitoare la acestea; sau
b. în scopul punerii în aplicare a interesului legitim al operatorului de date sau al unei părți terțe, dacă punerea în aplicare a acestui interes este proporțională cu restricționarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal
acestea pot fi prelucrate fără alt consimțământ separat și, de asemenea, după ce consimțământul persoanei vizate a fost revocat.
56. Numele și datele de contact ale operatorului de date
Numele operatorului de date: MOLTECH AH Societate cu răspundere limitată
Adresa poștală a operatorului de date: 6758 Röszke II. circ. 107.
Adresa de e-mail a operatorului de date: info@moltech.hu
Numărul de telefon al operatorului de date: +3662573057
Site web: www.moltech.ro
57. Plățile online cu card bancar sunt efectuate prin intermediul sistemului Barion. Datele cardului bancar nu vor ajunge la comerciant (operator de date). Barion Payment Zrt., care furnizează serviciul, este o instituție aflată sub supravegherea Magyar Nemzeti Bank, cu numărul de licență: H-EN-I-1064/2013.
58. Persoana vizată poate solicita operatorului de date
a. informații cu privire la gestionarea datelor dvs. cu caracter personal,
b. corectarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, precum și
c. ștergerea sau blocarea datelor dumneavoastră cu caracter personal - cu excepția gestionării obligatorii a datelor.
59. La cererea persoanei vizate, operatorul de date furnizează informații cu privire la datele persoanei vizate gestionate de acesta sau prelucrate de persoana împuternicită de acesta sau aflate la dispoziția sa, sursa acestora, scopul, temeiul juridic, durata prelucrării datelor, numele și adresa persoanei împuternicite și activitățile acesteia legate de prelucrarea datelor, protecția datelor circumstanțele incidentului, efectele acestuia și măsurile luate pentru a-l preveni, precum și - în cazul transmiterii datelor cu caracter personal ale persoanei vizate - temeiul juridic și destinatarul transferului de date
60. Operatorul de date ține un registru în scopul monitorizării măsurilor legate de incidentul de protecție a datelor și al informării persoanei vizate, care include gama de date cu caracter personal vizate, gama și numărul de persoane afectate de incidentul de protecție a datelor, data, circumstanțele, efectele incidentului de protecție a datelor și măsurile luate pentru prevenirea acestuia, precum și alte date specificate în legea care prescrie gestionarea datelor.
61. Operatorul de date ține un registru de transfer de date în scopul verificării legalității transferului de date și al informării persoanei vizate, care include data transferului datelor cu caracter personal gestionate de acesta, temeiul juridic și destinatarul transferului de date, definirea domeniului de aplicare al datelor cu caracter personal transferate și alte date specificate în legislația care prescrie gestionarea datelor.
62. Durata obligației de a păstra datele în registru - și pe baza acesteia - obligația de a furniza informații poate fi limitată de legislația care prescrie gestionarea datelor. În cadrul acestei limitări, nu poate fi stabilită o perioadă mai scurtă de cinci ani în cazul datelor cu caracter personal și de douăzeci de ani în cazul datelor speciale.
63. Operatorul de date este obligat să furnizeze informațiile în scris, la cererea persoanei vizate, într-o formă care poate fi înțeleasă de persoana vizată, cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de 25 de zile de la depunerea cererii.
64. Informațiile sunt furnizate gratuit dacă solicitantul de informații nu a depus încă o cerere de informații la operatorul de date pentru același set de date în anul în curs. În alte cazuri, poate fi stabilită rambursarea. Valoarea rambursării poate fi, de asemenea, stabilită în contractul dintre părți. Compensarea deja plătită trebuie rambursată dacă datele au fost prelucrate în mod ilegal sau dacă cererea de informații a condus la o corecție.
În cazul în care datele cu caracter personal nu corespund realității, iar datele cu caracter personal care corespund realității sunt disponibile pentru operatorul de date, datele cu caracter personal vor fi corectate de către operatorul de date.
65. Datele cu caracter personal trebuie șterse dacă
a. prelucrarea este ilegală;
b. persoana vizată solicită acest lucru;
c. sunt incomplete sau incorecte - iar această condiție nu poate fi remediată în mod legal - cu condiția ca ștergerea să nu fie împiedicată de lege
d. scopul gestionării datelor a încetat sau perioada legală de stocare a datelor a expirat
e. a fost dispusă de instanță sau de Autoritate.
66. În loc de ștergere, operatorul de date blochează datele cu caracter personal dacă persoana vizată solicită acest lucru sau dacă se poate presupune, pe baza informațiilor disponibile, că ștergerea ar aduce atingere intereselor legitime ale persoanei vizate. Datele cu caracter personal blocate în acest mod pot fi prelucrate numai atât timp cât există scopul gestionării datelor care a împiedicat ștergerea datelor cu caracter personal.
Persoana vizată se poate opune prelucrării datelor sale cu caracter personal,
a. dacă prelucrarea sau transmiterea datelor cu caracter personal este necesară exclusiv pentru îndeplinirea unei obligații legale a operatorului de date sau pentru aplicarea intereselor legitime ale operatorului de date, ale destinatarului datelor sau ale unei părți terțe, cu excepția cazului în care prelucrarea datelor este obligatorie;
b. dacă datele cu caracter personal sunt utilizate sau transmise în scopul achiziționării directe de afaceri, sondajelor de opinie publică sau cercetării științifice; precum și
c. în alte cazuri specificate de lege.
Operatorul de date examinează obiecția cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de 15 zile de la depunerea cererii, ia o decizie cu privire la validitatea acesteia și informează solicitantul în scris cu privire la decizia sa.
67. Contextul juridic al prelucrării datelor pe site-ul web:
o Legea fundamentală a Ungariei (libertate și responsabilitate, articolul VI);
o CXII din 2011 privind dreptul la autodeterminare informațională și libertatea de informare. lege - (Infotv.);
o CVIII din 2001 privind anumite aspecte ale serviciilor comerciale electronice și ale serviciilor legate de societatea informațională. lege
o Legea C din 2000 privind contabilitatea (lege)
o Legea V din 2013 privind Codul civil, temeiul său juridic, scopul, domeniul de aplicare al datelor cu caracter personal prelucrate și durata gestionării datelor
68. Informații privind utilizarea modulelor cookie:
Operatorul de date utilizează așa-numitele module cookie atunci când vizitați site-ul web pentru a oferi o experiență de serviciu personalizată, cu scopul de a salva anumite setări și de a facilita utilizarea site-ului web.
Un cookie este un pachet de informații pe care site-ul web îl trimite browserului utilizatorului pentru a salva setările și a permite colectarea unor informații statistice despre clienți și vizitatorii site-ului web.
Temeiul juridic pentru gestionarea datelor:
Temeiul juridic pentru gestionarea datelor este Infotv. Consimțământul utilizatorului în conformitate cu secțiunea 5 alineatul (1) litera (a).
Scopul gestionării datelor:
Site-ul utilizează module cookie care sunt esențiale pentru utilizarea site-ului și permit utilizarea funcțiilor de bază ale site-ului. În absența acestora, mai multe funcții ale site-ului nu sunt disponibile pentru utilizator.
Site-ul utilizează, de asemenea, module cookie care colectează informații despre utilizarea site-ului de către utilizator. Aceste module cookie nu colectează informații care identifică Utilizatorul. Operatorul de date utilizează datele obținute de la acestea pentru a îmbunătăți performanța site-ului.
Domeniul de aplicare al datelor prelucrate:
Cookie-urile nu conțin informații personale și nu sunt adecvate pentru identificarea unui utilizator individual. Unele module cookie sunt șterse după închiderea site-ului web, iar altele sunt stocate pe computerul dumneavoastră pentru o perioadă mai lungă de timp. 68. Informații privind utilizarea modulelor cookie:
Operatorul de date utilizează așa-numitele module cookie atunci când vizitați site-ul web pentru a oferi o experiență de serviciu personalizată, cu scopul de a salva anumite setări și de a facilita utilizarea site-ului web.
Un cookie este un pachet de informații pe care site-ul web îl trimite browserului utilizatorului pentru a salva setările și a permite colectarea unor informații statistice despre clienți și vizitatorii site-ului web.
Temeiul juridic pentru gestionarea datelor:
Temeiul juridic pentru gestionarea datelor este Infotv. Consimțământul utilizatorului în conformitate cu secțiunea 5 alineatul (1) litera (a).
Scopul gestionării datelor:
Site-ul utilizează module cookie care sunt esențiale pentru utilizarea site-ului și permit utilizarea funcțiilor de bază ale site-ului. În absența acestora, mai multe funcții ale site-ului nu sunt disponibile pentru utilizator.
Site-ul utilizează, de asemenea, module cookie care colectează informații despre utilizarea site-ului de către utilizator. Aceste module cookie nu colectează informații care identifică Utilizatorul. Operatorul de date utilizează datele obținute de la acestea pentru a îmbunătăți performanța site-ului.
Domeniul de aplicare al datelor prelucrate:
Cookie-urile nu conțin informații personale și nu sunt adecvate pentru identificarea unui utilizator individual. Unele module cookie sunt șterse după închiderea site-ului web, iar altele sunt stocate pe computerul dumneavoastră pentru o perioadă mai lungă de timp.
69. Gestionarea datelor în legătură cu comanda și facturarea:
Temeiul juridic pentru gestionarea datelor este Infotv. În conformitate cu secțiunea 5 (1) litera a) din consimțământul utilizatorului, precum și - în cazul retragerii consimțământului - Infotv. În conformitate cu punctul a) din § 6, alineatul (5), îndeplinirea obligației legale impuse operatorului de date, prevăzută în Sztv.
Scopul gestionării datelor:
Emiterea de facturi și îndeplinirea obligației de păstrare a documentelor contabile în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.
Sztv. În conformitate cu § 169, alineatele (1)-(2), societățile economice trebuie să păstreze documentele contabile care susțin direct și indirect contabilitatea.
Domeniul de aplicare al datelor prelucrate:
Numele, adresa, adresa de e-mail, numărul de telefon.
Durata gestionării datelor:
Sztv. În baza § 169, alineatul (2), facturile emise trebuie păstrate timp de 8 ani de la data emiterii. În cazul în care utilizatorul își retrage consimțământul pentru emiterea facturii, operatorul de date este Infotv. În baza literei a) din § 6, alineatul (5), aveți dreptul de a păstra datele cu caracter personal obținute în timpul emiterii facturii timp de 8 ani.
70. Gestionarea datelor referitoare la livrarea de bunuri:
Temeiul juridic pentru gestionarea datelor este Infotv. Consimțământul utilizatorului în conformitate cu secțiunea 5 alineatul (1) litera (a).
Scopul gestionării datelor:
În cazul livrării de bunuri, scopul gestionării datelor este de a vă livra bunurile comandate în conformitate cu nevoile dumneavoastră, cu cooperarea partenerului nostru contractual.
Domeniul de aplicare al datelor prelucrate:
Nume, adresă, adresă de e-mail, număr de telefon.
Durata gestionării datelor:
Operatorul de date prelucrează datele timp de 30 de zile de la momentul livrării bunurilor comandate.
71. Gestionarea datelor asociate cu înregistrarea
Temeiul juridic pentru gestionarea datelor este Infotv. Consimțământul utilizatorului în conformitate cu secțiunea 5 alineatul (1) litera (a).
Scopul gestionării datelor:
Prin stocarea datelor introduse în timpul înregistrării, operatorul de date poate oferi un serviciu mai convenabil (de exemplu, persoana vizată nu trebuie să fie introdusă din nou atunci când face o nouă achiziție)
Domeniul de aplicare al datelor prelucrate:
În timpul gestionării datelor, operatorul de date gestionează numele, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail, caracteristicile produsului achiziționat și data achiziției.
Durata gestionării datelor:
Până când vă retrageți consimțământul, până la cinci ani.
72. Gestionarea datelor suplimentare
Operatorul de date este obligat să îndeplinească solicitările de date scrise ale autorităților pe baza unei autorizații legale. Operatorul de date este Infotv în ceea ce privește transferurile de date. păstrează înregistrări în baza secțiunii 15 (2)-(3).
73. Măsuri de securitate a datelor
Operatorul de date și persoana împuternicită de operator sunt obligate să asigure securitatea datelor în domeniul lor de activitate și sunt, de asemenea, obligate să ia măsurile tehnice și organizatorice și să stabilească normele procedurale necesare pentru a pune în aplicare legea și alte norme privind protecția datelor și a vieții private. Datele trebuie protejate prin măsuri adecvate, în special împotriva accesului neautorizat, modificării, transmiterii, divulgării, ștergerii sau distrugerii, precum și împotriva distrugerii și deteriorării accidentale, precum și împotriva inaccesibilității ca urmare a schimbărilor în tehnologia utilizată.
În conformitate cu cele de mai sus, operatorul de date declară că a luat măsuri de securitate adecvate pentru a asigura securitatea datelor.
74. Remedii
În cazul unei încălcări de către operatorul de date, utilizatorul are dreptul de a iniția o investigație prin depunerea unei sesizări la Autoritatea Națională pentru Protecția Datelor și Libertatea de Informare (adresa: 1530 Budapesta, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu) cu referire la faptul că, în cadrul prelucrării datelor cu caracter personal , sau în legătură cu exercitarea drepturilor de acces la date de interes public sau la date publice de interes public, a avut loc o încălcare a drepturilor sau există o amenințare directă a unei astfel de încălcări. Având în vedere acest regulament, Autoritatea investighează plângerile numai dacă persoana vizată a contactat deja operatorul de date cu privire la exercitarea drepturilor indicate în notificare înainte de notificarea Autorității.
În plus, în cazul unei încălcări a dispozițiilor legale privind gestionarea datelor sau în cazul în care operatorul de date nu a îndeplinit oricare dintre solicitările sale, utilizatorul se poate adresa instanței împotriva operatorului de date.
Operatorul de date își rezervă dreptul de a modifica aceste informații privind gestionarea datelor. Prin utilizarea site-ului web după intrarea în vigoare a modificării, acceptați informațiile modificate privind gestionarea datelor.